digitalmikkeli.fi

 

Fujitsu Finland Oy perustaa Mikkeliin tiedonhallinnan osaamiskeskuksen

Julkaistu 21.12.2017
Fujitsu Finland Oy perustaa Mikkeliin tiedonhallinnan osaamiskeskuksen, jonka tavoitteena on tukea ja edistää Fujitsun tiedonhallinnan hankkeita Suomessa ja Euroopassa.

 Fujitsu Finland Oy perustaa Mikkeliin tiedonhallinnan osaamiskeskuksen, jonka tavoitteena on tukea ja edistää Fujitsun tiedonhallinnan hankkeita Suomessa ja Euroopassa. Uusi osaamiskeskus sijoittuu Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kampusalueelle, ja se tekee tiivistä yhteistyötä Mikkelin kaupungin ja kehitysyhtiö Miksei Oy:n kanssa. 

Fujitsun nykyiset Etelä-Savon alueella työskentelevät henkilöt siirtyvät uuteen toimipisteeseen. Iso osa henkilöstöstä rekrytoidaan uusina. Osaamiskeskukseen tullaan palkkaamaan kymmeniä asiantuntijoita. 

Mikkelin osaamiskeskus liittyy osaksi marraskuussa julkistettua Fujitsun dokumenttien ja sisällön hallintaan erikoistunutta osaamiskeskusta, jossa työskentelee noin sata asiantuntijaa Suomessa ja muissa Euroopan maissa. 

Sijoittumisen perustana Suomen edelläkävijyys sähköisessä tiedonhallinnassa sekä Mikkelin alueen asemoituminen digitaalisen tiedonhallinnan osaamiskeskukseksi.

Suomen ja Mikkelin osaamiskeskuksen avulla pystymme entistä paremmin palvelemaan asiakkaitamme. Lisäksi haluamme viedä hyvää osaamistamme muualle Eurooppaan”, Fujitsun informaationhallinnan liiketoimintaa Pohjoismaissa johtava Mauri Mikkonen kertoo.

”Tiedonhallinta ja sähköinen asiointi ovat arvokkaita apureita kansalaisen kohtaamassa julkishallinnon palvelujen viidakossa, ja juuri niitä haluamme uudessa osaamiskeskuksessa edistää. Olemme tehneet jo monen vuoden ajan hyvää yhteistyötä Mikkelin kaupungin kanssa Lupaus-kehitysohjelmassa. Mikkeli on saavuttanut Fujitsun CaseM-ratkaisun avulla merkittäviä ajansäästöjä ja ympäristövaikutuksia. Hyvien kokemusten siivittämänä haluamme luoda Mikkeliin vahvan, uuden osaamiskeskuksen”, toteaa Fujitsu Finlandin toimitusjohtaja Simo Leisti.  
  
Määrätietoista digitaalisen tiedonhallinnan kehitystyötä Mikkelissä jo vuodesta 2005

”Jo vuonna 2005 valitsimme digitaalisen tiedonhallinnan kehittämisen Mikkelin seudun yhdeksi kärkialueeksi. Mikkelin seudun ja Etelä-Savon maakunnan määrätietoisen työn tuloksena Mikkeliin on syntynyt muun muassa arkisto- ja kirjastoalan moderni osaamis- ja palvelukeskus, jonka painopistealueena on sähköisen tiedonhallinnan ja -arkistoinnin kehittäminen”, toteaa kehitysjohtaja Juha Ropponen Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:stä.
 
”Mikkelissä on erinomainen osaamisperusta osaamiskeskuksen kehittämiseen, sillä Mikkelin ammattikorkeakoulu (nykyisin Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, XAMK) painottaa koulutuksessaan voimakkaasti digitaalista osaamista. XAMK on perustanut yhdessä Helsingin yliopiston ja Kansalliskirjaston kanssa digitaalisen tiedonhallinnan tutkimus- ja kehittämiskeskus Digitalian. XAMK toteuttaa ainoana korkeakouluna Suomessa sähköisen asioinnin ja arkistoinnin ylempää ammattikorkeakoulututkintoa”, sanoo Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen.

Asianhallinnan ja arkistoinnin ict-ammattilaisten rekrytoinnit uuteen osaamiskeskukseen käynnistyvät vuoden 2018 alussa.

Lisätietoja:

Fujitsu Finland Oy
Viestintäjohtaja Satu Pelttari
Puh. 045 7880 9624
satu.pelttari@fi.fujitsu.com

Fujitsu Finland Oy
Johtaja Mauri Mikkonen
Puh. 045 7881 0398
mauri.mikkonen@fi.fujitsu.com

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy
Kehitysjohtaja Juha Ropponen
Puh. 050 345 4311
juha.ropponen@mikseimikkeli.fi