digitalmikkeli.fi

 

OiOin konsepti tekee Suomea tutuksi mediataloille ympäri maailman

Julkaistu 14.05.2014
Maailman suurin julkisen palvelun mediayhtiöiden sisältötapahtuma INPUT 2014 kokoaa noin tuhat toimittajaa eri puolilta maailmaa Helsinkiin 12.-15.5.2014. Digitalmikkeli-klusterin jäsenyritys, mikkeliläinen startup-yritys OiOi toteutti konferenssiin kaksi vuorovaikutteista tilapalvelua.

Konferenssia isännöivän Ylen tavoitteena oli rakentaa moderni, leikkisä ja mukaanottava tapahtuma, joka tuo Suomi-brändiä, Helsinkiä sekä Ylen ja sen partnereiden toimintaa esille ensiluokkaisesti. OiOi vastasi osaltaan haasteeseen kahdella tilapalvelulla, joista toinen toteutettiin konferenssin avajaisiin ja iltajuhliin, toinen puolestaan konferenssikeskukseen koko tapahtuman ajaksi.

Avajaisten audioreaktiivinen visualisointi toteutettiin siten, että tilojen pinnat muuttivat ilmettään musiikin mukaan. Keskiviikon juhlissa myös yleisö voi vaikuttaa pintoihin älypuhelintensa avulla. Menetelmämme soveltuu korkeatasoisen sisällön tuottamiseen suuriinkin kansainvälisiin tapahtumiin, toteaa Sami Kämppi OiOista.

Toinen OiOin konsepteista vie puolestaan konferenssivieraat matkalle ympäri Suomen. Maisema-konsepti on toteutettu konferenssikeskuksen päätapahtumasalin vieressä rentoutumiseen varattuun tilaan, jonka takaseinä on yhtenäistä näyttöpintaa. Pintaa koskettamalla avautuu Suomen kartta, josta vierailija voi valita kohteen ja muuttaa huonetilan sekä äänimaiseman kohteen mukaiseksi.

Konferenssivieraat eivät ehdi tutustua Suomeen pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Maisema-konseptimme antaa tilaisuuden siirtyä esimerkiksi tykkylumimetsään katsomaan revontulia tai korpimetsään Mikkelin Kalevankankaalle. Samalla tilassa voi rentoutua tai neuvotella rauhallisessa ympäristössä. Maisema on kehitetty yhteistyössä Flatlight Filmsin kanssa, ja perustuu Pinta-menetelmäämme, jolla lähes mikä tahansa pinta voidaan muuttaa vuorovaikutteiseksi, kertoo Kämppi.

OiOin konseptit tuovat niin suomalaisia matkailumahdollisuuksia kuin OiOin digitaalista palveluosaamista esiin vaikutusvaltaiselle kansainväliselle yleisölle. Molemmat palvelut ovat herättäneet yleisön kiinnostuksen ja tuottaneet OiOille runsaasti yhteydenottoja. – Konferenssi antaa tilaisuuden pilotoida palveluitamme ja herättää kiinnostusta niitä kohtaan. Tavoittelemme kasvua kansainvälisillä markkinoilla, ja INPUT 2014 luo meille mahdollisuuksia tähän.

Lisätiedot:
Sami Kämppi, OiOi, sami.kamppi(at)oioi.fi, p. 040 820 4561
Marjo Niittuaho-Nastolin, kehityspäällikkö, Miktech Oy, 0440 361 615, marjo.niittuaho-nastolin(at)miktech.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

OiOi on mukana Uusi innovaatioympäristö ja start-up intensiivivalmennuksessa, joka on innovaatiotoiminnan ja uusien yrityksien kehittämistapa Miktech Oy:ssä. Valmennuksen tavoitteena on auttaa Etelä-Savon parhaita liikeideoita ja yritystaimia kasvuun, menestykseen ja kansainvälisyyteen. Palvelut on suunnattu erityisesti korkean teknologian ja osaamistason yrityksille, joilla on vahva halu kasvaa ja menestyä. Yrityksiä autetaan liiketoiminnan suunnittelussa, käynnistämisessä ja kehittämisessä. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin sosiaalialan rahasto, alueen kunnat ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.