digitalmikkeli.fi

 

Mikkelissä käyttöön uusi sähköinen pelisovellus opetustoiminnan tueksi

Julkaistu 12.09.2014
Oppilaat siirtyvät luokkahuoneesta pihalle. Kyseessä ei silti ole liikuntatunti, vaan matematiikan tunti. Opettaja on ohjeistanut avaamaan älypuhelimella sovelluksen, jossa näkyy läheiseen maastoon piirretty reitti. Reitin varrella on tehtävärasteja, joihin on piilotettu matemaattisia ongelmia. Kysymys ei ole tulevaisuudesta, vaan tämä on Mikkelissä mahdollista nyt.

Mikkelin seudun elinkeinoyhtiö Miset Oy, Täydellinen Liikuntakuukausi –hanke ja Digitalmikkeli-klusterin jäsenyritys Observis Oy kehittivät kesän 2014 aikana uuden pelisovelluksen kaupungin opetustoimen ja tapahtumatoimijoiden käyttöön.

Uuden sovelluksen avulla opetushenkilöstö ja tapahtumatoimivat voivat tuoda oppimisen ja tapahtumatoiminnan tueksi teemallisia pelireittejä – esimerkiksi historiareitin vanhalle kasarmialueelle tai suunnistuksen oppimistehtäviä Kalevankankaan maastoon. Pelaajat voivat kulkea reittejä omaa älypuhelintaan käyttäen. 

”Viimeisen kolmen viikon aikana olemme kouluttaneet järjestelmän käyttöön lähes 70 opettajaa sekä nuorisotoimen ja seurakunnan työntekijää”, toteaa Miset Oy:n markkinointipäällikkö Jukka Kumpusalo.

Kaikilla nyt koulutetuilla on oikeus luoda omia reittejään ja julkaista niitä pelaajien käyttöön. Uusi teknologia pohjautuu Observis Oy:n Misetille aiemmin kehittämään Seutuhaku.fi –palveluun. Pelireitit laajentavat palvelun ominaisuuksia ja tuovat palvelulle uudenlaisia käyttäjiä. Palvelu on opettajilla paraikaa testikäytössä ja muotoutuu lopulliseen asuunsa käyttäjäpalautteen perusteella lähiviikkojen aikana.

Lisätietoja antavat:

Jukka Kumpusalo, markkinointipäällikkö, Mikkelin seudun elinkeinoyhtiö Miset Oy, 044 794 5694, jukka.kumpusalo@miset.fi 

Hannu Korhonen, projektipäällikkö, Täydellinen Liikuntakuukausi -hanke, 0440 367 977, hannu.korhonen@edu.mikkeli.fi

Timo Paakki, myyntipäällikkö, Observis Oy, 040 809 1627, timo.paakki@observis.fi