digitalmikkeli.fi

 

Mikkeliin ensimmäinen digiprofessuuri

Julkaistu 24.04.2012
Mikkeliin perustetaan Suomen ensimmäinen digitaalisten aineistojen tutkimukseen keskittyvä professuuri. Professorin tutkimusryhmä selvittää, miten digitaalisten aineistojen käyttöä voidaan edistää.

Mikkeliin perustetaan Suomen ensimmäinen digitaalisten aineistojen tutkimukseen keskittyvä professuuri. Professorin tutkimusryhmä selvittää, miten digitaalisten aineistojen käyttöä voidaan edistää. Tutkijat kehittävät muun muassa menetelmiä, jotka jalostavat verkossa olevaa niinsanottua raakatietoa nykyistä helpommin hyödynnettävään muotoon. Tutkimusryhmään kuuluu niin Mikkelissä sijaitsevan Kansalliskirjaston kuin Mikkelin ammattikorkeakoulunkin henkilöstöä.

Mikkelissä sijaitseva Kansalliskirjaston Digitointi- ja konservointikeskuksen vetämä Digra-hanke sai maakuntahallituksen hyväksynnän maanantaina. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat vajaat 400 000 euroa, josta EU:n ja Suomen valtion rahoitusta on noin 320 000 euroa. Hanke kestää vuoden 2014 kevääseen, ja se tukee Mikkelin digitaalisen arkistoinnin osaamista. Hanke on vielä hyväksyttävä maakunnan yhteistyöryhmässä. Alan tutkimus on uutta sekä Suomessa että maailmalla.

Mikkelissä toimiva Kansalliskirjaston digitointi- ja konservointikeskus kuuluu Digitalmikkeli verkostoon. Verkoston toimintaa koordinoi Miktech Oy.