digitalmikkeli.fi

 

Multiprint laajentaa tallenne- ja arkistointiliiketoimintaansa Mikkeliin

Julkaistu 27.04.2012
Yhtiö tulee toimimaan osana Digitalmikkeli-verkostoa.

Multiprint Oy sekä sen kokonaan omistama tytäryhtiö Monikko Oy solmivat 13.4.2012 Mikkelin kaupungin ja Miktech Oy:n kanssa aiesopimuksen toimintansa laajentamisesta Mikkeliin. Yhtiö tulee toimimaan osana Digitalmikkeli-verkostoa, joka tarjoaa ainutlaatuisen arkistointi- ja digitointipalveluiden kokonaisuuden yrityksille ja julkishallinnon organisaatiolle.

Mikkeli (Digitalmikkeli) on yksi Euroopan johtavia digitoinnin ja arkistoinnin osaamis- ja palvelukeskuksia, kertoo Juha Ropponen Miktech Oy:stä. Miktech Oy koordinoi Digitalmikkeli-verkostoa, joka kokoaa yhteen alan yrityksiä, julkisen sektorin toimijoita sekä oppi- ja tutkimuslaitoksia toimivaksi ekosysteemiksi. Multiprint tulee täydentämään Digitalmikkeli-verkoston palveluita entisestään.

Multiprint Oy tulee perustamaan Mikkeliin arkistohotellipalvelukeskuksen, joka järjestää ja kunnostaa yritysten ja julkishallinnon organisaatioiden arkistoja sekä tuottaa arkistointipalveluita asiakkailleen. Palveluihin kuuluvat myös massadigitointipalvelut. Yhtiön tavoitteena on rakentaa Mikkelin alueelle eurooppalaisittain merkittävä palvelukokonaisuus arkistoiden järjestämisen, säilyttämisen ja massadigitointien ympärille. Uusia palveluita tullaan kehittämään yhteistyössä Digitalmikkeli-verkoston toimijoiden kanssa.

Mikkeli tarjoaa erinomaisen ympäristön Multiprintin toiminnan laajentamiseen. "Digitalmikkeli on vahva verkosto, jossa alueen muut toimijat, opetus ja innovaatio muodostavat ainutlaatuisen kokonaisuuden. Mikkelin seudun ja sen toimijoiden vahva panostus luo pohjan pitkäaikaiselle toiminnan kehittämiselle sekä uuden liiketoiminnan rakentamiselle", kertoo Esa Vainikainen Multiprint Oy:stä.

Multiprint tulee laajentamaan palveluitaan Mikkelissä vaiheittain. Lähivuosien aikana yhtiö uskoo työllistävänsä alueella useita kymmeniä ihmisiä. Toiminnan laajentamista tukee alan työvoiman hyvä saatavuus alueella; Mikkelissä on Suomen vahvin koulutus digitointialan tehtäviin.

Lisätiedot: Juha Ropponen, Miktech Oy, varatoimitusjohtaja, 050 345 4311, juha.ropponen@miktech.fi
www.miktech.fi, www.digitalmikkeli.fi

Esa Vainikainen, Monikko Oy, toimitusjohtaja, 020 776 7301, esa.vainikainen@multiprint.fi
www.multiprint.fi

Multiprint Oy kuuluu Karhukopio-konserniin, joka on Suomen johtava paino-, tulostus- ja tallennealan palveluyritys. Yrityksen liikevaihto on noin 31,5 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä noin 320. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Turussa ja toimintaa on Suomessa 14 kaupungissa 29 toimipisteessä. Multiprint Oy kuuluu Miktech Oy:n koordinoimaan Digitalmikkeli-verkostoon.
Multiprintin kokonaan omistama tytäryhtiö Monikko Oy on erityisesti keskittynyt vaativiin tiedon tallennuksen projekteihin ja hankkeisiin.

Digitalmikkeli on Mikkelin seudulla toimiva osaamis- ja palvelukeskus arkistoinnin, digitoinnin, sähköisen asioinnin ja arkistoinnin alalla. Digitalmikkeli on verkosto, joka vastaa digitaalisuuden tuomiin kansallisiin ja kansainvälisiin haasteisiin. Digitalmikkeli-verkoston toimintaa koordinoi Miktech Oy.