digitalmikkeli.fi

 

Otavan Opisto edelläkävijänä ottamassa käyttöön sähköisen allekirjoituksen

Julkaistu 07.09.2012
Kutsu tiedotustilaisuuteen 11.9.2012 klo 10: Otavan Opisto siirtyy ensimmäisenä oppilaitoksena Suomessa käyttämään täysin sähköistä palveluprosessia ja allekirjoitusta opiskelijavalinnoissa.

 Tervetuloa Otavan Opiston ja Digitalmikkelin tiedotustilaisuuteen tiistaina 11.9.2012 klo 10.00. Tilaisuus järjestetään Turva- ja materiaaliteknologian innovaatiokeskuksessa (Sammonkatu 12, Mikkeli). Tiedotustilaisuus näkyy myös suorana verkossa.

Tiedotustilaisuuden aihe: Paperirumba historiaan; Otavan Opisto siirtyy ensimmäisenä oppilaitoksena Suomessa käyttämään täysin sähköistä palveluprosessia ja allekirjoitusta opiskelijavalinnoissa.

Käytännössä sähköisen allekirjoituksen käyttö tarkoittaa, että kun opiskelija hakee opiskelijaksi Otavan Opistoon, hän täyttää hakulomakkeen ja lähettää mahdolliset todistukset verkossa, jonka jälkeen oppilaitos tekee päätöksen opiskelupaikan myöntämisestä verkossa ja vahvistaa sen sähköisellä allekirjoituksella. Tämän jälkeen opiskelija ottaa vastaan opiskelupaikan vastaavalla tavalla Opiston lähettämässä linkissä.

Tiedotustilaisuudessa kerromme järjestelmän eduista ja sen tietoturvallisuudesta sekä parantuneesta oikeudellisesta asemasta verrattuna nykykäytäntöön.

Hanke on osa Mikkelin kaupungin tavoitetta olla Suomen ensimmäinen digitaalisten palveluiden kaupunki. Mikkelin tavoitteina on uudistaa hallintorakenteensa ja palvelujen tuottamisen prosessit. Tässä työssä hyödynnetään uusia sähköisiä palveluita ja palveluratkaisuja.

Otavan Opisto tutkii, tuottaa, kehittää ja ylläpitää koulutuksen, opetuksen ja oppimisen palveluita. Kehittävä ja kokeilulaboratoriomainen toiminta perustuu tulevaisuudentutkimuksen lähestymistapoihin. Opisto toimii sekä internetissä että opistolla. Oppimisen metodeita ja ympäristöjä kehitetään molemmissa.

Opistossa toimiva nettilukio ja nettiperuskoulu ovat sähköisen allekirjoituksen pääkäyttäjiä. Nettilukiossa on noin 600 opiskelijaa, nettiperuskoulussa 120. 

Otavan Opisto kuuluu Digitalmikkeli-verkostoon. Digitalmikkeli on Mikkelin seudulla toimiva osaamis- ja palvelukeskus arkistoinnin, digitoinnin, sähköisen asioinnin ja arkistoinnin alalla. Digitalmikkeli on verkosto, joka vastaa digitaalisuuden tuomiin kansallisiin ja kansainvälisiin haasteisiin. Digitalmikkeli-verkoston toimintaa koordinoi Miktech Oy.

Lisätietoja antavat:
Ville Venäläinen Otavan Opisto, tietojärjestelmäpäällikkö 044 794 5102, ville.venalainen@otavanopisto.fi
Mari Kivinen Miktech Oy, ohjelmakoordinaattori, Digitalmikkeli 0440 361 626, mari.kivinen@miktech.fi

Toivomme ennakkoon ilmoittautumista: Mari Kivinen, mari.kivinen@miktech.fi