digitalmikkeli.fi

 

Vantaan kaupunki ja Profium Oy yhteistyöhön

Julkaistu 17.01.2013
Vantaan kaupunki ja Digitalmikkeli-klusteriin kuuluva Profium Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Profium Sense™ -ohjelmiston käyttöönotosta.

Sensen avulla Vantaan kaupunginmuseo hallinnoi jatkossa kokoelmiaan ja kulttuuriympäristöaineistoa.

Hallinnointiin liittyvä hanke kilpailutettiin syksyllä 2012 ja Profium valittiin teknologian toimittajaksi. Profium Sense -valmisohjelmistot perustuvat semanttisen teknologian laajamittaiseen hyödyntämiseen. Sense-ohjelmistosta on saatavilla valmissovellus kokoelmanhallintaan. Järjestelmästä on myös liitokset Kansalliseen ontologiapalveluun (ONKI) ja Kansallisen Digitaalisen Kirjaston (KDK) palveluun OAI-PMH (Open Archives Initiative) -rajapinnan avulla.

"Referenssit ja osaaminen vaikuttivat siihen, että valitsimme Profiumin toimittajaksemme. Sense-ohjelmiston vahvuutena oli myös sen kokoelmanhallintaan sopiva valmissovellus, joka täytti Vantaan vaatimukset”, toteaa Vantaan kaupunginmuseon intendentti Jutta Kuitunen.

Ohjelman joustavuus ja merkityksiin perustuvat eli semanttiset ominaisuudet tukevat lisäksi uusien palveluiden kehittämistä", Kuitunen sanoo.

Myös Profiumille yhteistyö on mieleinen. ”Olemme innoissamme, kun saamme Vantaan kaupungin asiakkaaksemme. Aiomme kehittää Sensen sovellusta tiiviissä yhteistyössä, huomioiden myös erilaisten sidosryhmien tarpeet”, kertoo Profiumin myyntijohtaja Janne Laakso.

Profium Sensen semanttiset kyvykkyydet takaavat kaikille kokoelmanhallintakäyttäjille tärkeitä työkaluja ja lisäksi mahdollisuuksia tuottaa kokonaan uusia palveluita ja elämyksiä”, hän lisää

Lisätiedot: 
Vantaan kaupunki, Jutta Kuitunen, puh. +358 9 8392 4007
Profium Oy, Janne Laakso, puh. + 358 40 705 4216