digitalmikkeli.fi

 

Mikkelin keskustaan tulee maksuton langaton verkko OPEN MIKKELI

Julkaistu 16.04.2013
Mikkelin kaupunki hankkii käyttöoikeuden viideksi vuodeksi Mikkelin Puhelin Oyj:n rakentamaan langattomaan internetverkkoon.

Kaupunki tarjoaa jatkossa maksuttoman verkon, joka kattaa keskustan alueen korttelit niin, että alueen sisälle jäävät muun muassa Urheilupuiston yläaste, Etelä-Savon Ammattiopiston Otavankadun toimipiste, Mikkelin lukio, Lyseon yläaste ja Mikkelin satama.

OPEN MIKKELI -verkon rakentaminen alkaa tällä viikolla ja verkko saadaan käyttöön juhannukseen mennessä. Langaton verkko palvelee niin kuntalaisia kuin Mikkelissä vierailevia. Turistit voivat kytkeytyä verkkoon jo saapuessaan kaupunkiin ja saada Mikkelissä ollessaan kaikki digitaaliset palvelut sen kautta.

Erityispainopisteenä on mahdollistaa nuorten pääsy verkkoon kaupungissa. Näin kaupunki osallistuu omalta osaltaan syrjäytymisen ehkäisyyn ja tukee nuorisotakuun toteutumista. Verkko toimii myös alueella sijaitsevien koulujen seinien sisäpuolella. Tietoverkko joutuu todelliseen testiin ensi syksynä järjestettävän peliviikonlopun aikana.

Kaupungin ja MPY:n laatiman sopimuksen kesto on viisi vuotta ja veroton hinta 27 000 euroa. Kaupunginhallitus päätti sopimuksen tekemisestä kokouksessaan 15.4.2013. Langaton verkko on osa Mikkelin kaupungilla käynnissä olevan Lupaus 2016 -ohjelman toimenpiteitä. Lupaus 2016 -ohjelman tavoitteena on uudistaa kaupungin hallintorakenteet ja muuttaa kaupungin palveluja digitaalisiksi, mikä samalla lisää tuottavuutta.

Lisätietoja:
kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seija Korhonen, puh. 044 794 2206
Lupaus 2016 -ohjelmajohtaja Juha Ropponen, puh. 050 345 4311