digitalmikkeli.fi

 

Digitaalinen kaupunkiseikkailu muuttaa koko Mikkelin kaupungin pelikentäksi

Julkaistu 20.08.2013
Syyskuussa Mikkeli seikkailee kaupunkikeskustassaan tavalla, jollaista ei ole ennen nähty missään päin maailmaa.

Kaupungin keskustan alueesta muodostetaan interaktiivinen pelikenttä, jossa pelaajat suunnistavat rasteilta toiselle älypuhelimille tehdyn ohjelman avulla. Ainutlaatuista kaupunkiseikkailussa on sen tavoite parantaa nuorten työllistymistä. Seikkailussa luodaan kokonaiskuva kaupungista, saatetaan yritykset ja työnhakijat yhteen sekä kannustetaan yrittämiseen.

Digitaalisen kaupunkiseikkailun ja tapahtumaviikon päätarkoituksena on valtakunnallisen nuorisotakuu-hankkeen puitteissa järjestää ainutlaatuista aktiviteettiä aivan uudentyyppisellä näkökulmalla. Digitaalisen kaupunkiseikkailun avulla nuoria kannustetaan hankkimaan arjessa selviytymisen taitoja sekä kasvamaan aktiivisiksi yhteiskunnan jäseniksi. Digitaalinen kaupunkiseikkailu on yhteisponnistus, josta koko seutu ja erityisesti hankkeessa mukana olevat toimijat saavat olla ylpeitä. Kaupunkiseikkailu on sidottu tiiviisti viikon tapahtumaksi, joka on kaikille ilmainen. Pelimekaniikka on suunniteltu nuorten lähtökohdista, ja se opettaa pelaajaa pelin edetessä.

Rasteja järjestävät paikalliset yritykset ja kaupungin eri toimijat. Seikkailuviikon matkassa on mukana rautainen ja monipuolinen ohjelma, jossa vakavan asian ja pelin oheen on yhdistetty viihdettä aivan Suomen huipulta. Esiintyjinä ovat mm. Jukka Poika & DJ Stormy ja Sini Sabotage. Kaikkiin viikon tapahtumiin on vapaa pääsy. Kyseessä on pilottihanke, jossa on ainesta kansalliseen ja kansainväliseen levitykseen. Tapahtumaviikon avaa työministeri Lauri Ihalainen.

Digitaalisen kaupunkiseikkailun mobiilisovellus

Digitaalinen kaupunkiseikkailu on Mikkelin kaupunkitilaan suunniteltu peli, jossa tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä kiertämällä eri puolilla keskustaa olevia rasteja ja suorittamalla niillä olevia tehtäviä. Rastien avaaminen tapahtuu hyödyntäen mobiililaitteiden gps-paikannusta.

Nyt järjestettävä Digitaalinen kaupunkiseikkailu -tapahtumaviikko on pilotti, jonka pohjalta on tavoitteena kehittää lopputuote ja tapahtumakonsepti kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille. Pelin suunnittelee ja rakentaa yhteistyönä Mikkeliläiset OiOi Collective Oy ja Digitalmikkeli-klusterin jäsenyritys Observis Oy. OiOi Collective Oy:n vastuulla on konsepti, pelimekaniikka, käyttöliittymät ja visuaalinen identiteetti. Digitaalinen kaupunkiseikkailu toteutetaan Observis Oy:n kehittämää mobiili- ja tietopalvelualustaa hyväksikäyttäen. Peliä voi pelata mobiilisovelluksilla ja web-palvelun kautta internet-selaimella. Mobiilisovellukset kaikille alustoille (iOS, Android ja WindowsPhone) on ladattavissa sovelluskaupoista ilmaiseksi. Pelin tilannetiedotuksessa eli tulospalvelussa pyritään hyödyntämään myös eri puolella kaupunkia sijaitsevia digitaalisia näyttöruutuja.

Digitalmikkeli

Mikkelin kaupunki on jo vuosia profiloitunut digitaalisuuden edelläkävijänä. Digitalmikkeli -brändin alla kaupunki ja alueen toimijat ovat päättäneet osana LUPAUS 2016 -muutosohjelmaa toteuttaa syyskuun alussa Digitaalisen kaupunkiseikkailun. Digitaalinen Mikkeli on ymmärtänyt sen, mistä moni vielä haaveilee: digitaalisuus on osa arjen tapahtumia, ei niistä erillinen ilmiö. Digitaalisuus voi myös auttaa – olipa sitten kysymys työnhausta, yhteiskunnan pelisääntöjen opettelusta tai sitten liiketoiminnan edistämisestä. Digitalmikkeli-verkoston toimintaa koordinoi Innovaatio- ja teknologiakeskus Miktech Oy.

Ainutlaatuista yhteistyötä

Digitaalinen kaupunkiseikkailu on Mikkelin kaupungin ja lukuisien julkishallinnon ja yritysten välinen yhteistyöponnistus.

Pääyhteistyökumppaneina ovat Etelä-Savon ELY-keskus, Etelä-Savon Energia Oy, Etelä-Savon Koulutus, Etelä-Savon Maakuntaliitto, Etelä-Savon Työterveys, Ruokakesko Oy, Etelä-Savon Viestintä Oy, Mikkelin ammattikorkeakoulu Oy, Mikkelin kaupunki, Mikkelin Oppilaitoskiinteistöt Oy, Mipro Oy, Mikkelin seudun elinkeinoyhtiö MISET Oy, Mikkelin Puhelin Oyj, Osuuskauppa Suur-Savo sekä Suur-Savon Osuuspankki.

Rastiyhteistyössä ovat mukana Mikkelin Perheravintolat Oy (McDonalds), Miktech Oy/MikkeliES, Carlson Oy, Marski-Data Oy, Etelä-Savon kauppakamari/ Hilja ja Alpo Savolaisen rahasto, Lähitapiola, Suur-Savon Sähkö Oy sekä Mikkeli-Seura ry.

Lisätietoja:

Mari Kivinen, ohjelmakoordinaattori, +358 440 361 626, mari.kivinen@miktech.fi
Tapahtumatuottaja Tiina Maczulskij, 040-5104096, tiina.maczulskij@gmail.com
www.digitaalinenkaupunkiseikkailu.fi
www.facebook.com/DigitaalinenKaupunkiseikkailu
oioi.fi
www.observis.fi

Digitalmikkeli-klusteri edistää digitaalisuutta ja tiedon hyödyntämistä. Klusterin jäsenyritykset ja -organisaatiot kehittävät ja tuottavat mm. arkistointiin, digitointiin ja sähköiseen asiointiin sekä sisältöliiketoimintaan liittyviä palveluita ja tuotteita sekä tietojärjestelmiä ja -sovelluksia. Digitalmikkelin toimintaa koordinoi Miktech Oy. Digitalmikkeli-verkoston koordinointia rahoittaa DM Ohjelmajohtaja -hanke. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto, alueen kunnat ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.